Vooruit met verbinding

Ik help leiders om tijdens verandering in verbinding te zijn met de mensen die het fundament van de organisatie zijn.

Zo ga ik te werk

Als organisatiepsycholoog adviseer en begeleid ik organisaties, hun leiders en professionals.

Daarbij staat altijd de dynamiek tussen de inhoudelijke expertise en het creëren van impact door het resultaat als team neer te kunnen zetten centraal. Het kunnen aansluiten bij de dynamiek, vanuit verbinding met jezelf en je talenten en je rol als leider en professional kunnen pakken vormt de kern van mijn dienstverlening. Dit doe ik op verschillende manieren.

Voor de leider, de professional & het individu

1:1 for the professional leader

Mijn doortastende aard zorgt ervoor dat het thema wat jou bezighoudt vroeg in het proces concreet op tafel ligt. We werken toe naar een situatie waarin jouw thema groei en impact als leider niet in de weg staat, maar vooral mag faciliteren. Samen maken we concreet wat voor jou de volgende stap in je ontwikkeling als professional is. Daar heb jij immers invloed op.

Welke bewuste keuzes kun je maken in werkcontext? Wie wil jij zijn als professional en welke bijdrage lever jij?

Wat is er nodig om de gewonnen ruimte te blijven benutten en welke hulpbronnen zijn er op welke termijn idealiter bij betrokken? 

Omdat ontwikkelen idealiter een blijvend onderdeel van je bestaan als professional is checken wij na een aantal maanden in. Waar sta jij nu? Heb je je succes wel beproefd en gevierd? Of waren er de nodige uitdagingen die nog aandacht verdienen?

Kathi Kunnen8
Kathi Kunnen30

Inzicht in talent en potentieel

Ontwikkelassessment

Werken vanuit talent, dat is wat mij betreft de route om impactvol te kunnen zijn. Hoe kun jij dit waarmaken in tijden van grote verandering en in samenwerking met jouw mensen?

Een assessment is een sterke tool om stil te staan bij de eigen krachten en ontwikkelvragen van leiders en professionals om nog bewuster gebruik te maken van persoonlijke talenten en richting te geven aan de volgende stappen in de loopbaan.

In samenwerking met organisaties kijk ik naar een goede match en de ontwikkelvraag om de opgave van dit moment en de toekomstvisie aan te gaan. Met maatwerk en persoonlijke benadering begeleid ik het individu en de organisatie.

Zweedse traditie

Fika

Een drukke agenda maakt soms dat we dingen niet meer scherp zien. De Zweden hebben er een onwijs mooie traditie van gemaakt die de eerste stap naar een goede oplossing biedt: FIKA

Een Zweedse traditie ingeburgerd op de werkvloer: Werknemers komen op de werkdag samen om een fika te nemen. Maar wat maakt het zo bijzonder dat mannen in maatpak ertoe aanzet midden op de dag tijd vrij te maken voor koffie met gebak?

Het weg zijn van je dagelijkse bezigheid, zowel mentaal als fysiek is belangrijk voor een geslaagd fika-moment. En nog veel meer: de mentale verrijking, het sociale, de ontmoeting, de reflectie, verbinding met anderen, bouwen aan relaties. Het is een investering. In wat, kom je meestal pas later te weten…

Behoefte aan een FIKA-momentje om daarna weer scherp te zien?

Kathi Kunnen23
Kathi Kunnen43

Bewustwording creëren

Mindful leadership

Je klapt je laptop dicht met een diepe zucht, je weet al welke kant dit weer opgaat. Heb je soms het gevoel dat de zoveelste gedachte je nog niet dichter bij de kern van het probleem brengt? Wordt het alleen maar complexer? Wil je grip krijgen? En betrap je jezelf er regelmatig op dat je per ongeluk een heel stuk langer achter je laptop zat dan dat je bedoeling was, simpelweg omdat je het niet doorhad?

Dan kan het heel erg helpen om naast jouw analytisch vermogen ook een andere tool in te zetten om keuzes te kunnen maken. Een stap weg van je getrainde gedachtes en de automatische piloot. Naar het nu, waarin je een keuze kunt maken. 

Mindfulness is niet zweverig. Het is een tool die je bewust in kunt zetten.

Opiniemaker, systeemdenker & storyteller

Lezing door Kathi Künnen

Verhalen boeien mensen en creëren beweging. Ik geloof in de menselijke maat op de werkvloer. Niet alleen omdat ik ervan overtuigd ben, erin geloof, het weet en het wetenschappelijk bewezen is. Maar ook omdat ik heb ervaren hoe het werkt. 

De paradox van op papier geen mogelijkheden hebben en toch grote projecten draaien maak ik voor jullie inzichtelijk. Wat ervoor nodig was en hoe je dit kunt creëren.

Kathi Kunnen46
Kathi Kunnen14

Projectmatige inzet voor jouw systeemrelevante project.

JIJ HEBT EEN GROTERE VRAAG. Een groter, systeemrelevant project.

DAN VIND JE IN MIJ DE INTRINSIEK GEDREVEN ANALYTICUS,die het vuur in je team laat branden. En die buitenstaanders prikkelt, enthousiasmeert en aan boord trekt. 

IK BRENG STRUCTUUR AAN,en we nemen de cruciale stappen om beweging te creëren. Ik blijf betrokken tot de laatste meters. 

Iedereen wil ertoe doen op de werkvloer.
Jouw team toch ook?
Nog niet gevonden waar je naar op zoek bent? Neem dan contact op. 

Succesvolle samenwerkingen

Waardevolle woorden