Congres: Emotie & Werk

Door Koos van der Spek ben ik benaderd om samen met de stichting Samen Sterk Zonder Stigma een presentatie te verzorgen op het congres van NKDI en de Beroepsvereniging Arbeids- en Organsiatiedeskundigen 

Wat doe je als werkgever wanneer blijkt dat je medewerker ernstig ziek is? Welke (emotionele) impact heeft dit op de betreffende werknemer zelf en op de directe collega’s? En is het verstandig om er iets van te zeggen of betekent dit een etiket (stigma)?

Welke emotie speelt er bij mensen met een psychische afstand tot de arbeidsmarkt? Willen werkgevers hen wel in dienst nemen? Hoe vergroot jij je eigen emotionele belastbaarheid? Bestaat er zoiets als emotionele intelligentie, waarmee je beter met je eigen en andermans emoties om kunt gaan? Deze en vele andere vragen en antwoorden komen aan bod bij het congres Emotie en Werk op 1 februari 2019. Een dag, die je niet wilt missen.

Gerenommeerde sprekers en (bekende) muzikanten praten ons bij vanuit wetenschap en praktijkervaringen. Belangrijk op deze dag met dit thema is, dat er niet alleen over emotie wordt gesproken, maar dat deze ook muzikaal mag worden gevoeld. Er is een goede in house band aanwezig die elke spreker met livemuziek zal omlijsten met een door hun gekozen song.

“Ik heb nog nooit zo een emotioneel congres meegemaakt. Ik was kritisch hoe het samen moest gaan, maar was overweldigd door de bijzondere impact van muziek.”